Is bewindvoering geschikt voor mij?
Kom je er zelf niet meer uit? Zie je de stapel facturen alleen maar groter worden? Besef je dat je hulp nodig hebt en durf je de controle over te geven aan een professional? Dan is bewindvoering zeker geschikt voor jou.
Hoe lang duurt bewindvoering?
Bewindvoering wordt aangevraagd voor onbepaalde tijd. Wanneer je weer in stabiel vaarwater zit en je verwacht de financiën zelf te kunnen regelen, kunnen we de kantonrechter vragen het bewind te laten vervallen.
Mag ik zelf een bewindvoerder kiezen?
Ja, je mag gelukkig je eigen bewindvoerder kiezen. Het kan voorkomen dat een rechter je een bewindvoerder toewijst, maar zelfs dan heb je de vrijheid om voor een andere bewindvoerder te kiezen.
Hoe kies ik een bewindvoerder?
Een bewindvoerder neemt beslissingen over jouw uitgaven, dus ga altijd op zoek naar iemand bij wie je een goed gevoel hebt. Dat is het allerbelangrijkste. Een bewindvoerder dient zich uiteraard aan vaste richtlijnen te houden, maar heeft wel een eigen werkwijze. Wij vinden goede communicatie en duidelijkheid bijvoorbeeld heel belangrijk. We vertellen je dus altijd waar het op staat en handelen zo strak en transparant mogelijk. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Lees hier onze tips voor het kiezen van een bewindvoerder.
Hoe regel ik een bewindvoerder?
Als je een bewindvoerder in de arm wilt nemen, heb je de eerste grote stap al gezet. Hierna is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste bewindvoerder. Je kunt bij Des via de website een gesprek aanvragen. Wij komen bij je langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Heb je inderdaad bewindvoering nodig en zijn wij de juiste persoon voor jou? Dan dienen we een verzoek bij de kantonrechter in, zodat wij als jouw bewindvoerder mogen fungeren.
Wat zijn de kosten van een bewindvoerder?
De kosten van een bewindvoerder zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar in de basis zijn deze kosten vastgesteld door de overheid. Meestal zijn de kosten voor eigen rekening, maar in sommige gevallen heb je recht op bijzondere bijstand vanuit de gemeente. Onze tarieven vind je hier.
Waarom kiezen voor Des als bewindvoerder?
Door onze jarenlange ervaring blinken wij uit in het uitvoeren van dossiers met problematische schulden. Ook staan we bekend om onze heldere en persoonlijke communicatie. Samen krijgen we je financiën weer op orde.
Krijg ik één aanspreekpunt?
Ja. Voor inhoudelijke vragen kun je altijd terecht bij jouw eigen contactpersoon. Alleen wanneer deze persoon er door ziekte of verlof niet is, nemen andere collega's jouw vraag in behandeling.
Mag ik de kinderbijslag houden?
We gebruiken kinderbijslag nooit voor het aflossen van de schulden. Alleen in uitzonderlijke gevallen -bijvoorbeeld wanneer afsluiting dreigt- gebruiken we een deel voor de betaling van vaste lasten. In alle andere gevallen storten we het bedrag in zijn geheel door naar jouw leefrekening.
Hoeveel leefgeld krijg ik?
Een alleenstaande krijgt maximaal € 50,- per week. Mits het budget het toelaat. Wanneer er geen budget is, kan het voorkomen dat je tijdelijk minder dan € 50,- ontvangt. Goed te weten: wij schieten nooit geld voor en lenen ook niet uit.
Mag ik zzp-er worden?
Bewindvoering en ondernemen is geen goede combinatie. Een ondernemer is namelijk gebonden aan veel administratieve en financiele verplichtingen en deze worden niet standaard door de bewindvoerder overgenomen. Wil je toch zzp'er worden? Raadpleeg jouw contactpersoon bij Des!
Krijg ik extra geld voor huisdieren?
We begrijpen dat een huisdier belangrijk voor je kan zijn, maar we weten ook dat een dier -zeker als het ziek wordt- flinke kosten met zich mee kan brengen. Deze kosten zul je moeten betalen van jouw leefgeld. Alleen wanneer het budget het toelaat, kun je op een extraatje rekenen.